Poker

Poker har sin oprindelse i forskellige Europæiske lande. I Danmark har man for eksempel spillet Mausel (som vi importerede fra Tyskland) længe før man havde hørt om poker. Men Europæiske immigranter tog spillet med til USA hvor det blev udviklet i New Orleans. I mange år var det mest kendt i Europa fra Amerikanske Westerns, og film hvor tvivlsomme typer spillede det i røgede baglokaler.

Men efterhånden som online spil har vundet frem er poker blevet utroligt populært rundt omkring i verden, i særdeleshed også i Skandinavien. Det er paradoksalt nok sådan at, i takt med at poker er blevet populært at spille online, er det også blevet mere populært at spille live. Det paradoksale består i, at det oprindeligt var et kortspil og dermed socialt, men det online fænomenet – som jo ikke er socialt – der bidrog til at folk begynde at spille det mere med hinanden.

Men hvis vi skal se på de grundlæggende typer, så kan poker deles op i straight poker, hvor man får sine kort på hånden (ad flere omgange, så man kan placere indsatser ind imellem) og community card poker – fælleskort poker – for der ligger kort på bordet som kan indgå i kombinationer med de kort som alle spillerne har på hånden. Det vil være for omfattende at komme ind på reglerne i detaljer her, men der er selvfølgelig massere af gode kilder på nettet. Du kan også komme i gang på spillesider på internet, hvor du kan spille prøvespil og lære på den måde.